آخرین خبرها

حکمت پنجم نهج البلاغه

حکمت پنجم نهج البلاغه: ارزش دانش

وَ قَالَ علی(علیه السلام): الْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ، وَ الْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ، وَ الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَةٌ.

margin

margin

شرح حکمت پنجم نهج البلاغه به زبان استاد دکتربخشعلی قنبری محقق نهج البلاغه

قَالَ علی(علیه السلام): وَ الْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ، وَ الْآدَابُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ، وَ الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَةٌ.

حضرت علی (ع): و دانش، ميراثى است گرانمايه و آداب، زيورهايى نو به نو و انديشه، آينه اى صافى است.

این حکمت سه بخش دارد:

بخش اول: آن مربوط به جایگاه علم؛ بخش دوم مربوط به جایگاه آداب و بخش سوم آن مربوط به جایگاه اندیشه است.

در توضیح بخش اول حضرت علی(ع) باید گفت دانش با علم مساوی نیست. ما در ادبیات دینی خودمان برای عموم آگاهی‌های انسان غالباً از دو واژه علم و معرفت استفاده می‌کنیم که بعدها این دو واژه کاربردهای متفاوتی پیدا کردند. این علم‌ها/ دانش‌ها یا تولیدی هستند یا کسبی، تولیدی هستند؛ یعنی اینکه یک نفر انسان در موقعیتی یک دانش را تولید می‌کند.

بخش دوم: این بخش این حکمت مربوط به آداب است که حضرت علی(ع) آداب را به زیورآلات تشبیه کرده است و می‌فرماید زیورآلات آداب همواره برازنده انسان است و اگر انسان، انسانیت به خرج بدهد این زیور از او جدا نمی‌شود چون «ادب مرد بهتر از علم اوست».

بخش سوم: امام(ع) در بخش سوم حکمت می‌فرماید: «الْفِكْرُ مِرْآةٌ صافِيَةٌ»؛ اندیشه آینه صفایافته است؛ یعنی اگر کسی بتواند خوب گوش بدهد، خوب اندیشه کند و خوب دلش را صفا دهد می‌تواند به بصیرت برسد.

(آیه روز) :

الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا

اموال ‌و اولاد، زرق‌وبرق زندگی دنیاست. ازآن‌طرف، کارهای خوبِ ماندنی از نظر خدا ثواب ارزشمندتری دارد و امیدبخشیِ بیشتری.

👈 ( کهف ، ۴۶)👉
margin

Nature Mountains Mountains Nature Mountains
× ordoo

مهدویت

مهدویت، موعود باوری به معنای اعتقاد به یک نجات‌بخش است که در آخرالزمان برای نجات و رهایی انسان‌ها و برقراری صلح و عدالت خواهد آمد.اعتقاد به منجی، در ادیان و ملل و اقوام مختلف و با آیین‌ها و فرهنگ‌های کاملاً متفاوت وجود دارد.

margin
open instagram in android open instagram in desktop

پیامبر اکرم (ص) :

اِن اَرَدتُم عَيشَ السُّعَداءِ و َمَوتَ الشُّهَداءِ و َالنَّجاةَ يَومَ الحَسرَةِ و َالظِّلَّ يَومَ الحَرورِ و َالهُدى يَومَ الضَّلالَةِ فَادرُسُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ كَلامُ الرَّحمانِ و حِرزٌ مِنَ الشَيطانِ و رُجحانٌ فِى الميزانِ ؛

اگر زندگى سعادتمندان، مرگ شهيدان، نجات روز حسرت (قيامت)، سايه روزِ سوزان و هدايت در روز گمراهى را مى خواهيد، قرآن را ياد بگيريد كه آن سخن خداى مهربان است و سپرى است در مقابل شيطان و سنگينى در ترازوى اعمال.

تماس با ما

تلفن: ۹۱۹۶۰۹۸۱۸۵ (۹۸+)

ایمیل: info@maood.ir

شهرزیبا. بلوار جوانمردان نبش فرساد غربی ساختمان کورش پلاک ۸طبقه سوم واحد۲۰

درباره مؤسسه

بنیادقرانی ولی عصر(عج) در غرب تهران در زمینه های قرآنی شامل حفظ تخصصی دوساله و چهارساله؛ حفظ موضوعی؛ آموزش تفسیر و مفاهیم قران؛ مهارت آموزی قرائت قران از سطح مبتدی تا پیشرفته و حفظ و روخوانی کودکان و مهدقرآن وهمچنین آموزش تخصصی نهج البلاغه شامل مربیگری؛ عرفان عملی با دستورات نهج البلاغه و تفسیر نهج البلاغه و نیز آموزش های مهارت افزائی و روانشناسی خانواده فعال می باشد.

بازدید از سایت
امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
همه
963
4210
25137
3795620
94931
94505
3851164