هنر حرف زدن موثر با بچه ها
عنوان: هنر حرف زدن موثر با بچه ها
نویسنده: مصطفی تبریزی و سپیده پور نامداریان
چکیده کتاب
برقرار کردن ارتباط با کودکان از بدو تولدشان و پس از آن، یکی از بهترین و خوشایند ترین تجربه ها هم برای فرزند و هم برای والدین است.
هرچه با کودک خود بیشتر صحبت کنید، مکالمات دونفره بیشتری داشته باشید و با او بازی کنید، کودک بیشتر یاد می گیرد.
صحبت کردن با کودک از سنین پایین حتی قبل از آنکه شروع به صحبت کند، باعث بهبود مهارت های روابط عمومی، خواندن، نوشتن و ریاضی آنها می شود.شروع و ادامه یک مکالمه عمیق، باعث تقویت و گسترش ویژگی های شخصیت کودک می گردد.
وقتی به فرزندان خود توجه می کنید آنها ارزش خود را درک میکنند. پدر و مادر خوب بودن، نیازمند تلاش برای مراقبت، محافظت، آموزش و راهنمایی مداوم فرزندان و بالا بردن سطح دانش آنان و صرف وقت و انرژی بسیار است.
معمولا والدین بدون آگاهی از شیوههای تربیتی و ارتباطی صحیح، وارد مرحله فرزندپروری میشوند.گاهی والدین همان شیوه های تربیتی را در مورد کودکان خود اجرا میکنند که پدر و مادرشان در مورد آنها داشته اند و یا اینکه به توصیه و پیوندهای دوستان و آشنایان متوسل میشوند و آنچه از اطرافیان می آموزند را در مورد تربیت فرزند خود به کار میبرند.
تعدادی از این باورها و رفتارها، در زندگی ما مثبت و کارگشا هستند اما تعدادی از آنها غلط بوده و موجب شکست و ناکامی ما می شوند. چنانچه ما دانش کافی برای ارزیابی باورها و رفتارهای پیشین را کسب کنیم و از آن دسته از شیوه های ارتباطی و تربیتی را که مضر و نادرست هستند، شناسایی کرده، دور بریزیم و شیوههای صحیح را جایگزین آن کنیم، تعلیم و تربیت فرزندان امری خوشایند خواهد بود.
بهترین روش تربیتی روش عادلانه و همراه با احترام است هدف این روش نه تسلیم کودک، بلکه یادگیری اوست. شنیدن و احترام گذاشتن به احساسات کودک و همدلی با او، در نظر گرفتن تشویق و تقویت ها و در عین حال ایجاد محدودیت های مشخص و منصفانه در مورد رفتارهای غیر قابل قبول و دادن حق انتخاب در حد معقول و منطقی، تعادلی سالم ایجاد می کند.
هدف این کتاب برقراری ارتباط والدین با کودک از طریق صحبت کردن است.