حکمت هفت نهج البلاغه

حکمت هفت نهج البلاغه: ایثار اقتصادی و آخرت گرایی

وَ قَالَ علی(علیه السلام): وَ الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ، وَ أَعْمَالُ الْعِبَادِ فِي عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِي [آجِلِهِمْ] آجَالِهِمْ.

margin

margin

شرح حکمت هفتم نهج البلاغه به زبان استاد دکتربخشعلی قنبری محقق نهج البلاغه

وَ قَالَ علی(علیه السلام): وَ الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ، وَ أَعْمَالُ الْعِبَادِ فِي عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِي [آجِلِهِمْ] آجَالِهِمْ.

و علی (ع) فرمود: و صدقه دارويى است شفا بخش و اعمال بندگان در اين جهان، مقابل چشم آنهاست در آن جهان.

این حکمت شامل دو موضوع است: 1) صدقه 2) عبادت

موضوع اول: «الصَّدَقَةُ دَواءٌ مُنْجِحٌ» قسمت اول مربوط به صدقه است. در تعریف صدقه گفته شده که صدقه بخشش مجانی است به نیت قربة إلی الله. صدقه در نهج‌البلاغه در معانی مختلفی به‌کار برده شده است؛ یکی در معنایی که ذکر شد و در برخی موارد هم به‌معنای زکات به‌کار رفته، همان‌طور که در قرآن کریم هم این ‌معنا به‌کار رفته است.

موضوع دوم: «اَعْمالُ الْعِبادِ فى عاجِلِهِمْ، نُصْبُ اَعْيُنِهِمْ فى آجِلِهِمْ» این بخش حکمت مربوط به عبادت است. "عاجِل"؛ یعنی زندگی امروزی و "آجِل"؛ یعنی غایت که این زندگی علی‌الظاهر در دسترس نیست. از نقطه نظر حضرت علی(ع) اگر شما در این دنیا هر کاری را انجام دادید در آن دنیا درست مقابل دیدگان شماست.

برای خرید کتاب ها و صوت جلسات استاد قنبری می توانید از طریق ایمیل نشر نوشناخت این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید اقدام کنید.
تماس با ما

تلفن: ۹۱۹۶۰۹۸۱۸۵ (۹۸+)

ایمیل: info@maood.ir

شهرزیبا. بلوار جوانمردان نبش فرساد غربی ساختمان کورش پلاک ۸طبقه سوم واحد۲۰

درباره مؤسسه

بنیادقرانی ولی عصر(عج) در غرب تهران در زمینه های قرآنی شامل حفظ تخصصی دوساله و چهارساله؛ حفظ موضوعی؛ آموزش تفسیر و مفاهیم قران؛ مهارت آموزی قرائت قران از سطح مبتدی تا پیشرفته و حفظ و روخوانی کودکان و مهدقرآن وهمچنین آموزش تخصصی نهج البلاغه شامل مربیگری؛ عرفان عملی با دستورات نهج البلاغه و تفسیر نهج البلاغه و نیز آموزش های مهارت افزائی و روانشناسی خانواده فعال می باشد.

بازدید از سایت
امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
همه
2412
3144
18469
4405124
64360
98024
4442667