کمک به کودکان برای بهبود مهارت های ارتباطی
کمک به کودکان برای بهبود مهارت های ارتباطی
نویسنده: دبورا ام پلامر
مترجم: فهیمه آرین و حمدالله عبدالملکی
ویراستار: رحمت الله رحیم آبادی خوارزمی
چکیده کتاب
این کتاب شامل فعالیت های درمانی برای معلمان ، والدین و درمانگران می باشد.
نویسنده کتاب ، این اثر را نتیجه تجربیات خودش و جمع آوری بسیاری از بازی ها و فعالیت های گوناگون و متنوع مرتبط می داند .برخی از بازی ها برای کار کردن و فعالیت های کودک مورد بررسی قرار گرفته و برخی برای فعالیت کودک متناسب سازی شده است. بیشتر بازی های این کتاب زمینه های گفتار درمانی دارد، که استفاده کتاب را برای گفتار درمانگران و والدینی که کودکانی با مشکلات گفتاری دارند کاربردی تر می نماید.
این کتاب شامل چهارده فصل به ضمیمه انتقال و حفظ مهارت می باشد.
در بخش یک کتاب شما می توانید زمینه های نظری و عملی طرح را بررسی کنید، در این بخش ایجاد برنامه درمانی، سلامت ارتباطی، بازی یک ابزار درمانی برای برقراری ارتباط، ساختاربندی محیط عاطفی، کار در محیط های مختلف را مورد بررسی قرار دهید.
در بخش دوم کتاب ،فعالیت ها و بازی ها ،مورد بررسی قرار داده می شود. فراتر از کیسه لوبیا، بازی و فعالیت در فضاهای بزرگ، خلاقیت در فعالیت های کاغذ و مدادی، ایفای نقش داستان گفتن و تصویر سازی هدایت شده،بازی های محاوره ای (مکالمه ای)،فعالیت های مربوط به مهارت های فکری، فعالیت های ساختار آموزشی،بازی های چتری، فعالیت های حرکتی و موزیک از قسمت های ذکر شده در این فصل میباشد و در ضمیمه، انتقال و حفظ مهارت و واژه نامه اصطلاحات کتاب را مشاهده می فرمایید.
قسمتی از متن کتاب را با هم مرور می کنیم:
برقراری ارتباط فرآیند بسیار پیچیده ای است و عجیب است که چگونه هرکدام از ما می توانیم مهارتها و توانایی های لازم برای ایجاد تعاملات اجتماعی موفق را بدست آوریم. حتی در صورت وجود این مهارت ها و توانمندی ها، خستگی، بیماری، عدم کافی بودن مهارت خودآگاهی و نوسان عزت نفس می توانند به راحتی بر کارآمدی آنها تاثیر بگذارند. این کتاب برای کمک به ایجاد ارتباط همه کودکان و در نتیجه تقویت بهزیستی احساسی و اجتماعی و نیز تاب آوری آنان، مجموعه ای از ایده ها را برای بازی ها و فعالیت ها پیشنهاد می کند. همچنین این کتاب بر اساس توانمندیها و ایجاد احساس تاب آوری آنان، مجموعه ای از ایده ها را برای بازی ها و فعالیت ها پیشنهاد می کند. همچنین این کتاب بر اساس توانمندیها و ایجاد احساس تاب آوری در کودکان، برای برآورده ساختن ارتباط بالقوه آنها تنظیم شده است.
کتاب، قدرت زبان و لذت بخشی کلمات، قدرت ابراز اعجاب انگیز ارتباطی ما یعنی صدا، حرکات پیچیده ماهیچهها و هماهنگی لازم برای سخن گفتن و حساسیت و ظرافت حرکات صورت و بدن در انتقال پیام های پیچیده به دیگران را تایید می کند. ایده های پیشنهادی آن را می توان در موقعیت های گوناگون نظیر کلاس درس، خانه و یا به عنوان بخشی از مهارت های کلی اجتماعی به کار گرفت. در هر صورت برای راحتی و هماهنگی بیشتر و نیز به خاطر اهمیت مشکلات زبانی و ارتباطی که به دلیل نیاز کودکان به زبان خاص سخن گفتن ایجاد می شوند.
یکی از روش های تقویت کلامی در این کتاب استفاده از کلمات اختصاری و گفتارهایی به صورت مخفف که برای بچه ها آشنا باشند و تشویق کودکان در مورد مهارت های ارتباطی خود، پیام های مخفی و رمز گونه ایجاد کردن است به عنوان مثال از VIP می توان به جای یک راهکار خیلی تخیلی یا ACE به جای یک مثال عالی استفاده کرد. نشان دادن انگشت رو به بالا و گفتن ACE می تواند معنادارتر و سرگرم کننده تر باشد! کودکان را تشویق کنید که در مورد آنچه در طول فعالیت های انتخابی خاص و در حین انجام کارهای روزمره رخ می دهد، فکر کنند و برخوردها و راهبردهایی که به طور خاص برای حل مشکلات در هر لحظه موثر هستند و خوب جواب می دهند و باعث شده اند که مشکلات به طور موفقیت آمیزی حل شوند، را جمع آوری کنند.