دانش فنی تولید واکسن کرونا در ایران وجود دارد

on .

دانش فنی تولید واکسن کرونا در ایران وجود دارد

 

دانش فنی تولید واکسن کرونا در ایران وجود دارد:

 

به گزارش ایکنا، علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور، در نشست خبری ویدئوکنفرانسی که ، ۲۳ اردیبهشت‌ماه، در وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه بهترین راه تشخیص کرونا، تست‌های مولکولی است، گفت: این موضوع نتیجه تحقیقات سازمان بهداشت جهانی بوده است. این روش از روز‌های ابتدایی شیوع کرونا در کشور ما نیز انتخاب و در سراسر کشور با یک پروتکل خاص اجرا شد و در حال حاضر ۱۵ هزار تست روزانه مولکولی کرونا در کشور انجام می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه در همه استان‌های کشور توانایی تشخیص کووید ۱۹ را داریم، گفت: در حال حاضر به ۱۲۰ آزمایشگاه در کشور رسیدیم که آزمایش کرونا را انجام می‌دهند. تست‌های تشخیصی کرونا به دو دسته مولکولی و سرولوژی تقسیم می‌شوند، که تست سرولوژی آثار وجود ویروس کرونا در بدن افراد را تشخیص می‌دهد. 

رئیس انستیتو پاستور ایران اظهار کرد: با یک برنامه منسجم از طریق پوشش مناسب تست‌های مولکولی در بیمارستان‌ها برای افراد بی‌علامت و کم‌علامت توانستیم افرادی را که به ویروس کرونا مبتلا هستند تشخیص داده و زنجیره انتقال را کند کردیم. در اکثر استان‌ها، نتیجه کار نشان می‌داد که تعداد بستری‌ها به سرعت کم می‌شد. تولید کیت تست‌های سرولوژی هم در کشور انجام شده و حالا می‌توانیم این تست‌ها را هم انجام دهیم و بدانیم که جمعیت‌های مختلف چقدر به این ویروس مبتلا شده‌اند. تست‌های سرولوژی به هیچ وجه ارزش تشخیصی ندارند و فقط می‌توانند مواجهه افراد با ویروس را در گذشته تشخیص دهند. 

وی تأکید کرد: از مردم درخواست می‌کنیم که اطمینان کافی به شبکه بهداشت و درمان کشور داشته باشند و بدانند قطعی‌ترین راه تشخیص، تست‌های مولکولی است و تست‌های آنتی بادی به هیچ عنوان ارزش تشخیصی ندارند. با توجه به غربالگری‌های انجام شده، خط سیر انتقال به راحتی به ما نشان داده شده است. امیدواریم در دو تا سه ماه آینده به راحتی بتوانیم تصویر انتقال ویروس در کشور را مشخص کنیم. با توجه به عملکرد کشورها، غربالگری‌ها با روش‌های مختلف انجام شده، اما کارنامه ایران در این زمینه درخشان است. 

رئیس انستیتو پاستور ایران با ذکر اینکه یک شرکت ایرانی در زمینه تولید تست‌های کرونا موفقیت‌های زیادی کسب کرد، گفت: یکی از شرکت‌ها توانست در زمینه تولید تست‌های سرولوژی به مرحله خوبی برسد. این تست‌ها در استان‌های گیلان و قم تحت مطالعه قرار گرفتند. نتیجه مطالعه‌های انجام شده در هفته‌های آینده منتشر می‌شود.  

 وی با بیان اینکه تست سرولوژی برای مطالعه اپیدمیولوژی به کار می‌رود، اظهار کرد: وزارت بهداشت تصمیم گرفت که در قالب سیستم ارجاع وقتی افراد جدید تست می‌شوند، از آن‌ها تست سرولوژی نیز انجام شود، تست سرولوژی به تنهایی ارزشی ندارد و در کنار تست مولکولی ارزش پیدا می‌کند، لذا در هر فردی پس از انجام تست مولکولی از آن‌ها برای تست سرولوژی هم نمونه گرفته می‌شود؛ این موضوع باعث می‌شود که بدانیم چند درصد افراد جامعه با این ویروس مواجهه شده‌اند.

بیگلری در رابطه با امکان تولید واکسن در ایران گفت: کشور‌های زیادی برای تولید واکسن کرونا تلاش می‌کنند. پیش از بررسی امکان علمی ساخت واکسن باید بدانیم که آیا آنتی بادی‌های بدن افراد در صورت ابتلا به این ویروس، ساخته می‌شود یا خیر، فرض را بر این می‌گذاریم که سیستم ایمنی بدن افراد در مقابل این ویروس آمادگی پیدا می‌کنند. اگر گروهی در یک کشور خاص این واکسن را بسازد، یک کارخانه قادر به تأمین واکسن برای هفت میلیارد جمعیت کره زمین نخواهد بود و در نتیجه هر کشوری باید به فکر ساختن واکسن برای خود باشد. 

وی تأکید کرد: دانش فنی ایران در تشخیص از هیچ کشوری پایین‌تر نیست و در اوج تحریم‌ها توانست بهترین روش تشخیصی را در کشور پیاده کند. در زمینه واکسن نیز دانشمندان و دانش فنی ما از سایر کشور‌ها ضعیف‌تر نیست. اگر کشور دیگری به تولید واکسن دست پیدا کند، برای مهندسی معکوس آن باید دانش پایه را داشته باشیم. منطق می‌گوید که باید به سمت تولید واکسن برویم که این کار در ایران آغاز شده و در انستیتو پاستور هم روی چندین محور در این زمینه کار می‌کنیم. 

بیگلری در مورد پلاسما درمانی نیز گفت: وقتی از ماهیت بیماری‌زایی یک ویروس اطلاع زیادی نداریم، باید ببینیم در خون بهبود یافتگان چه عواملی وجود دارد که باعث بهبودی شده است. یک تئوری می‌گوید که اگر پلاسمای خون افراد بهبود یافته دریافت شود، در پلاسمای خون آن‌ها عواملی وجود دارد که می‌تواند به بهبودی دیگران کمک کند. این کار در سازمان انتقال خون کشور آغاز شده است و با توجه به مشورت‌های انجام شده، برنامه خوبی در این زمینه شروع شد.

وی درباره درباره کیفیت کیت‌های سرولوژی ایرانی تصریح کرد: انستیتو پاستور در روز‌های ابتدایی شیوع کرونا چند کار بزرگ را آغاز از دی‌ماه آغاز کرد. ابتدا ظرفیت را به شدت بالا بردیم و همزمان آموزش‌ها را ارائه دادیم. ۵۳ شرکت برای تولید کیت اعلام آمادگی کردند که سه کیت مولکولی تأیید شد. کیت مولکولی برای تشخیص مورد تأیید واقع شد و گفتیم کیت تولید داخل در شرایط اضطرار می‌تواند استفاده شود. ولی کیت سرولوژی برای تشخیص تأیید نشده است. در نتیجه کیت‌های سرولوژی در دنیا ارزش تشخیصی ندارد و ممکن است کسی ویروس را گرفته باشد، اما در ۱۰ روز گذشته این ویروس را پخش کند. تأیید کیت‌های سرولوژی فقط برای مطالعه همه‌گیر شناسی است و برای تشخیص نیست. این کیت‌های سرولوژی کاربرد شخصی ندارد که افراد برای انجام آن به آزمایشگاه‌ها مراجعه کنند. 

بیگلری در خصوص صادرات تست‌های سرولوژیک به آلمان گفت: در آلمان کیت‌های سرولوژی در سه مورد استفاده می‌شود. نخست برای کسانی که به مراکز انتقال خون برای اهدای خون مراجعه می‌کنند و دوم برای مناطق خاصی از کشور و سوم برای مطالعه زمان بندی شده است. وقتی آلمان از ما کیت می‌گیرد به این دلیل است که خودش نمی‌خواهد تولید کند و فقط برای مطالعات نیاز دارد. این کیت‌های سرولوژی فاقد ارزش تشخیصی برای افراد هستند. آلمان ۴۰ هزار از این کیت‌های سرولوژی را از ما دریافت کرده تا مطالعاتی انجام دهد. 

 وی درباره وضعیت آزمایش تشخیص کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی بیان کرد: مجوز برای بخش خصوصی به صورت کوتاه مدت و برای سه ماه صادر شده است. منطق وزارت بهداشت این بود که نباید فرصت را از دست می‌دادیم و این مجوز کوتاه مدت به آزمایشگاه‌های خصوصی داده شد، قدر مسلم این موضوع باعث می‌شود که تقاضای القایی ایجاد شود و مردم به این آزمایشگاه‌های خصوصی مراجعه کنند. در نتیجه این تست‌ها در نهایت یک ساعت ارزش دارد. البته تست‌های انجام شده در انستیتو پاستور کاملا رایگان است، اما آزمایشگاه‌های خصوصی کیت را از شرکت‌های خارجی مورد تأیید ما تهیه کرده‌اند. بازنگری برای این‌که مجوز ادامه این کار به آزمایشگاه‌های خصوصی داده شود، در دست بررسی است.

بیگلری با بیان اینکه قصد نداریم از همه افراد در خیابان تست بگیریم، گفت: برنامه ما این است که افراد دارای علامت که به سامانه‌های بهداشتی مراجعه کردند را تست کرده و اطرافیان آن‌ها را بررسی کنیم. این کار می‌تواند زنجیره انتقال ویروس را کند کند. 

وی درباره علت افزایش موارد مثبت شناسایی شده اظهار کرد: یکی از مواردی که مشاهده می‌شود این است که تعداد و آمار موارد مبتلا بالا می‌رود، بستری و مرگ و میر کاهش می‌یابد. زیرا تا چند هفته قبل از بیماران بستری در بیمارستان‌ها تست گرفته می‌شد. اگر ۱۰ نفر به بیمارستان مراجعه می‌کرد و حتی یک نفر مثبت بود، بقیه را آلوده می‌کرد. وقتی مطمئن شدیم که می‌توانیم بیمارستان‌ها را پوشش دهیم، ظرفیت اضافه را به سمت بیماران سرپایی بردیم. این بیماران دچار تب، سرفه، تنگی نفس هستند و علائم دارند، اما هنوز سرپا هستند. بعد از تست این افراد، سراغ خانواده آن‌ها می‌رویم و خود به خود تعداد موارد مثبت که حال بدی ندارند بالا می‌رود. 

 رئیس انستیتو پاستور ایران در رابطه با ضمانت رسیدن واکسن کرونا به کشور در صورت تولید آن در سایر کشورها، گفت: انستیتو پاستور ایران جزء شبکه انستیتو پاستور‌های دنیاست و تبادل علمی با سایر کشور‌ها دارد. وقتی آلمان خود به کیت نیاز داشت، صادرات کیتی که تعهد کرده بود را قطع کرد. پیش‌بینی ما این است که در مورد واکسن هم این اتفاق می‌افتد. هر کشوری که واکسن را بسازد ابتدا کشور خود را مقدم می‌داند. سازمان جهانی بهداشت ممکن است بگوید عدالت در سلامت حکم می‌کند که کشور‌ها با توزیع یکسان از واکسن بهره‌مند شوند. فرض کنید ۵۰۰ واکسن به ما دادند، این واکسن را به چه کسانی باید بدهیم؟ بهترین راهکار این است که کشور خود برای این موضوع آماده شود. اگر امروز در تشخیص ایستادیم و اشتباه سایر کشور‌ها را انجام ندادیم، حاصل کار و آمادگی انستیتو پاستور است که از دی‌ماه برای تست‌های تشخیصی آغاز شده بود. برای واکسن هم در حال کار هستیم تا دانش فنی روز دنیا را داشته باشیم.

 بیگلری در پایان تصریح کرد: از دنیا عقب نیستیم و در تشخیص این را ثابت کردیم. تصمیم‌هایی که در روز‌های ابتدایی گرفتیم تبدیل به پروتکل شد. در مورد واکسن هم این طور فکر نمی‌کنیم که نمی‌توانیم واکسن را بسازیم. اگر کشور دیگری هم واکسن را بسازد، باید دانش فنی و آمادگی را داشته باشیم تا مهندسی معکوس کنیم و تکنولوژی را انتقال بدهیم. ایران استثنایی‌ترین حالت را در جهان در مورد کووید ۱۹ داشت. همیشه این سؤال را از خودم پرسیدم که اگر فاجعه انسانی رخ دهد، آیا کشور‌های غربی به کمک ما می‌آیند یا تحریم‌ها را آسان‌تر می‌کنند؟ پاسخ این بود که فقط خودمان باید به فکر باشیم و واکسن را بسازیم.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------

بنیاد قرانی حضرت ولیعصر (عج)

غرب تهران -شهر زیبا - بلوار تعاون - - بلوار فرساد شرقی -روبروی پارک- پلاک١٣٣ -

٤٤١٥٥٧٠٠ تلفن

دانش فنی تولید واکسن کرونا در ایران وجود دارد
تماس با ما

تلفن: ۹۱۹۶۰۹۸۱۸۵ (۹۸+)

ایمیل: info@maood.ir

شهرزیبا. بلوار جوانمردان نبش فرساد غربی ساختمان کورش پلاک ۸طبقه سوم واحد۲۰

درباره مؤسسه

بنیادقرانی ولی عصر(عج) در غرب تهران در زمینه های قرآنی شامل حفظ تخصصی دوساله و چهارساله؛ حفظ موضوعی؛ آموزش تفسیر و مفاهیم قران؛ مهارت آموزی قرائت قران از سطح مبتدی تا پیشرفته و حفظ و روخوانی کودکان و مهدقرآن وهمچنین آموزش تخصصی نهج البلاغه شامل مربیگری؛ عرفان عملی با دستورات نهج البلاغه و تفسیر نهج البلاغه و نیز آموزش های مهارت افزائی و روانشناسی خانواده فعال می باشد.