سفیانی و نشانههای ظهور
کتاب شماره ۲۱ :
💢 سفيانى و نشانههاى ظهور ترجمهاى است از كتاب السفيانى و علامات الظهور اثر محمد فقيه كه به اهتمام آقاى سيد شاهپور حسينى صورت گرفته است.
اثر، تحقيقى در زمينه ظهور، اهداف و فعالیت هاى سفيانى، زمينه سازان قيام مهدی «عج» و نشانههاى ظهور مىباشد.
📘 محمد فقيه در مباحث مقدّماتى (فصل اوّل)، به طور ضمنى به توجيه سازمان و روش خود بطور صريح پرداخته و معتقد است كه وعده ظهور موعود، يكى از برجستهترين حوادثى است كه اديان آسمانى پيش بينى كردهاند. اين حادثه آن قدر اهميّت دارد كه نشانههاى آن نيز براى مردم بازگو شده است و سفيانى يكى از اين نشانههاست كه علائم قيام سفيانى و صفات و ويژگىهاى آن هم در آخرالزمان نيز ذكر شده است و ديگر نشانههاى بزرگ ظهور، همچون نداى آسمانى و صيحه نيز بخشى از ابعاد اين رخداد پراهميّت است كه مؤلف تمام اين نشانهها را طى ۴ فصل مطرح و اين فصول هر كدام از ۱۵ بخش تشكيل شده است.
📘فصل دوم، وقوع جنگ جهانى، پيدا شدن پرچم اهل مغرب، ترك، روم، شام، ظهور يمانى و ظهور خراسانى را از علائم قيام سفيانى در آخرالزمان مطرح مىكند.
📘در فصول سوم و چهارم، صفات و ويژگىهاى سفيانى، جنگ مشهور قرقيسيا (بين عراق و شام) و فعاليّتهاى تخريبى ذكر مىشود.
📘فصل پنجم به شمردن علائم و نشانههاى بزرگ ظهور كه عبارت از نداى آسمانى و صيحه، خسوف و كسوف در زمان غير طبيعى، فرو رفتن در سرزمين بيدا (خسف) و شهادت نفس زكىّ می باشد.
🔴 محور بررسىهاى علمى در اين اثر، سخنان پيامبر اكرم (ص) و امامان معصوم (ع) مىباشد كه روش نقلى مىباشد. و نويسنده در لابلاى فصلها، اسناد و متن روايات بسيارى را با استفاده از قواعد اصولى و رجالى، اصلاح و جرح و تعديل نموده است. مؤلف بحث خود را اين گونه آغاز مىكند، آيا اصل و مبنا در اخبار نشانههاى ظهور حتميّت و قطعيّت وقوع امرى است كه خبر آن را بازگو مىكند يا اصل در آن موقوف و معلق بودن است؟ و نگارنده معتقد است كه اصل در اين نوع از اخبار، موقوف و معلّق بودن است، به شرطى كه قرينه متصل يا منفصلى دال بر حتميّت وقوع آن خبر وجود نداشته باشد. و خبر قيام سفيانى از اين گونه اخبار مىباشد كه اشاره به حتميّت آن شده است و بداء در آن حاصل نمىشود.
🔶 روش بررسى اخبار كه مؤلف در اين پژوهش آن را دنبال مىكند، همان آقاى خويی «ره» در تنفيح المقال و بزرگان ديگر اين فن مىباشد. از ويژگىهاى اين اثر آن است كه مؤلف نوع روايت را از جهت صحيح، حسن و موثق و انواع ديگر براى خواننده يا ملاكى كه در مباحث مقدّماتى روشن نموده است، تعيين مىنمايد ديگر از ويژگىها اينكه منابع روايت را به طور كامل با اسناد آن نقل و به بررسى آن مىپردازد.
مؤلف با استفاده از روايات، هر كدام از اين نشانهها را به طور كامل مورد بررسى و نظر خود را اعلام مىنمايد.
🌸ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌸