آخرین خبرها

کتاب معناشناسی به مثابه ی روش

چکیده کتاب

در فهم متن‌های مختلف همیشه این سؤال مطرح بوده است که تا چه اندازه می‌توان به فهم یا تفسیر خوانشگر متن اعتماد کرد؛ این مسئله به‌ویژه درباره متون مقدس و آثاری که به وجودآورندگانش در قید حیات نیستند، بیشتر صادق است. برای یافتن راه حل این مسئله، نظرات/ نظریات بسیاری مطرح شده است. آخرین نظری که دانشمندان بر آن وفاق دارند، معناشناسی/ سمانتیک است. در این روش خوانشگر با اعتقاد بر اینکه در ورای واژگان، فرهنگی نهفته است به بررسی نسبت‌های واژه‌ی موردنظر با سایر واژگان و بافت‌های مختلف می‌پردازد تا آن واژه را در فرهنگ خاص خودش بررسی کند و به مراد کتاب مورد نظر دست یابد.

خوانشگر لازم است برای این منظور چهار کار را انجام دهد:

1. یافتن مفاهیم همنشین و بررسی آثار همنشینی بر واژه موردنظر؛

2. یافتن مفاهیم جانشین و بررسی تفاوت‌ها و نسبت‌های معنایی این واژگان با واژه موردنظر؛

3. یافتن مفاهیم متقابل برای دستیابی به معنای واژه/ مفهوم موردنظر از طریق انواع تقابل‌ها؛

4. به‌کارگیری معناشناسی تاریخی در مفاهیم یادشده به هنگام ضرورت.

انجام این امور خوانشگر را به معنایی می‌رساند که به مراد ماتن نزدیک‌تر است. ضمن اینکه طی فرایند فهم، لازم است شبکه‌های معنایی مختلف تشکیل شود.

(آیه روز) :

الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا

اموال ‌و اولاد، زرق‌وبرق زندگی دنیاست. ازآن‌طرف، کارهای خوبِ ماندنی از نظر خدا ثواب ارزشمندتری دارد و امیدبخشیِ بیشتری.

👈 ( کهف ، ۴۶)👉
margin

Nature Mountains Mountains Nature Mountains
× ordoo

مهدویت

مهدویت، موعود باوری به معنای اعتقاد به یک نجات‌بخش است که در آخرالزمان برای نجات و رهایی انسان‌ها و برقراری صلح و عدالت خواهد آمد.اعتقاد به منجی، در ادیان و ملل و اقوام مختلف و با آیین‌ها و فرهنگ‌های کاملاً متفاوت وجود دارد.

margin
open instagram in android open instagram in desktop

پیامبر اکرم (ص) :

اِن اَرَدتُم عَيشَ السُّعَداءِ و َمَوتَ الشُّهَداءِ و َالنَّجاةَ يَومَ الحَسرَةِ و َالظِّلَّ يَومَ الحَرورِ و َالهُدى يَومَ الضَّلالَةِ فَادرُسُوا القُرآنَ فَاِنَّهُ كَلامُ الرَّحمانِ و حِرزٌ مِنَ الشَيطانِ و رُجحانٌ فِى الميزانِ ؛

اگر زندگى سعادتمندان، مرگ شهيدان، نجات روز حسرت (قيامت)، سايه روزِ سوزان و هدايت در روز گمراهى را مى خواهيد، قرآن را ياد بگيريد كه آن سخن خداى مهربان است و سپرى است در مقابل شيطان و سنگينى در ترازوى اعمال.

تماس با ما

تلفن: ۹۱۹۶۰۹۸۱۸۵ (۹۸+)

ایمیل: info@maood.ir

آدرس: تهران-صادقیه-اول خیابان آیت الله کاشانی- خیابان شهید معیری -نبش گلستان یکم ساختمان برلیان پلاک۶طبقه سوم واحد۱۲

درباره مؤسسه

بنیادقرانی ولی عصر(عج) در غرب تهران در زمینه های قرآنی شامل حفظ تخصصی دوساله و چهارساله؛ حفظ موضوعی؛ آموزش تفسیر و مفاهیم قران؛ مهارت آموزی قرائت قران از سطح مبتدی تا پیشرفته و حفظ و روخوانی کودکان و مهدقرآن وهمچنین آموزش تخصصی نهج البلاغه شامل مربیگری؛ عرفان عملی با دستورات نهج البلاغه و تفسیر نهج البلاغه و نیز آموزش های مهارت افزائی و روانشناسی خانواده فعال می باشد.

بازدید از سایت
امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
همه
1290
6916
24900
3708096
88679
93659
3750407